HOGY MERÉSZelik? Sajnos, ezt külön le kell írni, mert FELHÁBORÍTÓ (!) ami itt történik…. Az ember beül (idén már MÁSODJÁRA) ebbe a CSODÁLATOS étterembe, és… És… És…. Nem jut szóhoz… Pedig, csak a „hely szelleme” érinti meg…. A belső tér is csodás (Nekem lehet, nem teljesen az ízlésem)- de például még a MOSDÓ(!) tapétáját is úgy választotta ki a művész, hogy ILLESZKEDJEN- a választott mintához (the texture)… Finomság- MINDENÜTT!
A kovászos kenyér és habosított vaj nagyszerű, eteti magát, kellemes… vannak békési parasztok a barátaim között, a Náluk készült kemencés kenyérre emlékeztet… ( s az üveg Nordaq víz is dicséretes)…
Továbbra is megkérnék MINDENKIT, fogadja el, hogy ez a hely BOTRÁNYOS!!! Igen, botrányos! Botrányosan – HMM… Jó… S, Nekem ezt szinte fájó ( physical pain) leírnom… Hová lesz a világ, ha NEM LEHET hibát találni ??? // S, még a végén MINDENKI IDE JÖN- s megeszi a FINOM FALATOKAT… Hmm…
- Malacfül, cukkínisaláta, chili olaj.. ELKÉPESZTŐ- a ropogósság és a zöldség frissessége- a – Hmm… Összefutott a nyál a számban- szóval- a TŰZ és a VíZ egyszerre- a hátborzoló ízélmény… Hmm…
Pisztráng, póréhagyma, kapribogyó- úgyszintén igen kellemes, jó arányban vannak az alkotóelemek, nagyszerű ízélményt ad….
A leves is jó… A savanykássága nem tolakodó, a hús nagyobb darabkákban van a tányérban- érdekes játékos kutatásnak teret engedve… (Megint összefutott a nyál a számban)… Az ízek ezen ételnél is kiegyensúlyozottak, de FRISSEK, ÉS ÉRDEKFESZÍTŐEK ! ( Savanyúkáposzta leves, mangalicapofa, fodroskel). s, remek borajánlatokat kaptunk mindegyik ételhez- ezt most mondanám el…. Hm…. A csodás kortyok, a nyelvet ingerlő savasság, a hordós érlelés, a szikár, mégis, nemes ízek… Hmm… (ELKÉPESZTŐ VOLT A SZAKÉRTELME --- Tibornak --- aki egy könnyed, igazán szakértő tálalással vezette fel mindig az érkező italokat… (S, az ételeket is….)
Bár a csirkemell nem feltétlenül az Én ízlésem szerint való- de jól elkészített, s az ízek sokasága is megtalálható… Mintha koriander is lenne abban- legalábbis, ízemlékeim így szólnak.. ( Csirkemell-katsu, sárgarépa-curry, kínai kel saláta, dukkah)
El ne felejtsem- a Karfiol, gorgonzola, oliva (vegetáriánus) – is REMEK… Miért? Mert olyan, mint amikor a fagyoskodó embert megérinti a forró, sivatagi por… De ez VALAMI KÜLÖNLEGES por… (Mint az aranylemezes pezsgő…. Hmm….) Szóval- Az ízek FELTORNYOZVA érkeznek, s a forró elemek mellett ott a kellemesen hűvöskés is… S, a(z egyesek által talán megosztónak gondolható) gorgonzola is remek… Mint a kristálytiszta kék égbolt, a szürke felhőkeretben….
Az édesség- úgyszint remek- az állaga, az íze, a nem tolakodó édessége- egy ÍZUTAZÁS- különleges tájakon… ( Karamell, szezámmag, banán).
Szóval, MEG KELL VONJAM A MÉRLEGET- most SEM AJÁNLOM a TEXTÚRA éttermet, ÉTTEREMKIRÁLYNŐT! Kérem, NE JÖJJENEK el, mert akkor MI MARAD Nekem- ezekből a CSODÁKBÓL? MI? De, tudják mit…. Jöjjenek el MÉGIS, MINÉL TÖBBEN (mellettünk pl. dán (!) házaspár ismerkedett eme nemes ízekkel, igazi, valóban magyaros vendégszeretettel) szóval, minél többen jöjjenek el… Legfeljebb, majd Még több nagyszerű borral vígasztalom magam, melyet Tibor HIHETETLEN szakismerete mellett- s elképesztő csillogással tálal majd fel…
Hmm…
Szabad Arany-Kék
- Saturday 18/10/2025