A Dining Guide étteremhetünket a Color Bárral nyitottuk meg. Nem először voltunk már itt, hisz igazán széles szortimenttel rendelkezik Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia és Erdély és persze hazánk izgalmas és kevésbé ismert boraiból, illetve gyakran járunk webshopjuk, a KisBécs tematikus borkóstolóira is.
Ezúttal az étteremhétre meghirdetett háromfogásos vacsorát kóstoltuk, a hozzá tartozó borsorral együtt. Felszolgálónk, Dávid javaslatára egy Szigeti Frizzantéval kezdtük az estét, ami impregnálással állítanak elő, és citrusos jegyekkel és élénk savakkal bír. Ez jó kezdésnek bizonyult, illetve Dávid a későbbiekben is sok érdekességet mesélt az italokról, érdemes kérdezgetni, hisz olyan ritkán kóstolt szőlőfajtákkal is találkozhatunk, mint a refosco, malvazija vagy épp a teran.
Az előételek közül nekem a kacsamáj ízlett jobban, szuper ötlet volt hozzá a fügelekvár és a snidlinges knédli, a marhatatár bár jó állagú volt, de sajna kissé alulfűszerezettnek bizonyult, szerencsére a savanyított gomba és a mély karakterű, gazdag Tringa Inferno feledtette ezt a kis csorbát.
Mindkét főétel isteni volt, a papfojtó tészta al dente, a tonhal kellően rózsaszín, a konfitált fokhagyma és koktélparadicsom mindemellett új textúrákkal gazdagította az ételeket. A halhoz igazán jól passzolt a Veralda Malvasia jellegzetes tengeri sós minerális jellege, a bélszínes tésztához kapott Reinisch Pinot Noir málnás jegyeit pedig egy kis földes, ásványos felhang tette különlegessé.
Örültem, hogy a tradicionális somlói valóban hagyományos volt, talán csak még több mazsola tett volna boldogabbá, a madártej viszont tényleg egy újragondolt fogás.
Az étterem signature desszertjének vaníliamártásán egy kókuszcsók üldögél, ami ötletes cseréje az eredetin úszkáló habgaluskáknak, a mascarponehab pedig tényleg csak hab a tortán.
Szuper este volt, hozta a már megszokott, laza, bisztro hangulatot, így igazán jól éreztük magunkat!
Sápi Erika
- Friday 03/10/2025