Ebben az étteremben most voltunk először, és nagyon jó benyomást tett ránk a hely. Igényesen berendezett, és lágyan elegánsak a belső terek, még a mellékhelység is :), a hangulatvilágítást sok-sok gyertya adta, a pontot az i-re azonban az élő zene tette fel. A zongorajáték egyszerűen tökéletes volt, nagyszerű aláfestést adott a vacsorához! A menüsor összeállítása nagyon tetszett, hogy mind az előételekben, mind a főételekben megtalálhatók voltak a halak, a szárnyasok (liba, kacsa), a marhahús, illetve húsmentes fogás is. Előételnek a marhahúslevest, főételnek pedig a sült kacsacombot, illetve a Rossini bélszínt (libamájjal és gombával) választottuk. A kacsacomb kívül ropogós, belül omlós volt, a prímet azonban a bélszín vitte. Ez ízléstől függ, de én jól átsülve kértem a marhahúst, ami a sült libamájjal és gombával, valamit a madeira szósszal egyszerűen fenomenálisan finom volt. Az egyik kedvenc ételem a libamáj, de marhahússal és gombával együtt még sosem fogyasztottam, tényleg csak felsőfokban tudok nyilatkozni arról, hogy ez a fogás így mennyire mennyei. Bátran ajánlom, nem fogják megbánni! Egyénfüggő az is, hogy kinek mennyi a kis, vagy a nagy adag, nekünk bőséges volt, egy jó félórát vártunk is azzal, hogy a desszerteket megrendeljük. A választás a császármorzsára valamint a Tiroli gőzgombócra esett, ezek is nagyon ízletesek voltak, és számunkra megint csak hatalmas adagok. Az ételeket Zsolnay porcelánban tálalták, amit nagyon stílusosnak találtam, plusz pont érte, tekintettel arra, hogy az étterem a Várkert bazárnál van. A hétfői munkanap kellemes lezárása volt ez a vacsora program, ami egy hosszú Duna parti sétával zárult a Lánchídon át, mivel a kiadós étkezést valahogyan le kellett mozogni. :) Köszönet az étterem valamennyi dolgozójának a finom vacsoráért és a kellemes estéért!
Varga Andrea
- Wednesday 22/01/2025