Örömmel konstatáltam, hogy az idén a Pavilon étterem is felkerült a Dining city listájára.
Az étterem sok szempontból is emlékezetes marad számomra!
A gulyáslevessel kezdtem, ami életem egyik (étteremben fogyasztott) legjobb gulyás levese lehetett volna, ha lett volna egy kis hegyes csípős, vagy akár egy Gabkó szósz, ami nem foglal több helyet egy Tabasco szósznál, amivel el kellett "rontanom" a levest. Számomra egy gulyáslevesből nem hiányozhat a csípős!
Viszont az estét bearanyozta, ahogy a Dél-afrikai és az indiai pincér próbálkozik, a "hegyes erős" kiejtésével! Minden tiszteletem az övék, akik egy idegen országban szívük-lelkük beleadják a munkájukba.
A Szarvasgerinc volt a folytatás.
A tökéletesen elkészített ételnek egyetlen hibája az volt, hogy a fine dinning méreteihez képest is kicsi adagot szolgáltak fel és még egy köret sem túrbózta fel, pedig egy szenzációs főétel lett volna.
Szerencsére az újra gondolt Mákos guba méreteiben nem kellett csalódni és szuper desszert volt, de nem azért vált emlékezetessé.. hanem a hotel koncepciója miatt. Gyönyörű épület, szenzációs interior design, de aki az étteremre néző összes szobát átlátszó függönyökkel tervezte, azzal biztos elbeszélgetnék!
Beleégett a retinámba annak a "butt naked" nyugdíjas látványa, aki a desszertem közben sétált ki a fürdőszobából, ügyet sem vetve arra, hogy még a függönye sem volt behúzva.
Hát érdekes "climaxa" volt a vacsorámnak.
Greff Csaba
- Tuesday 15/10/2024