Elsőrangú helyen található, ez a konyha szempontjából teljesen átlagos bisztró (?).
Valahogy az volt az érzésem az összes közönségdíjas hellyel, hogy nem tudja a közönség mire szavaz. Maga a hely tényleg nagyon szép, de csak mert egy hotel étterme, ahol a reggeliztetés is zajlik. A fehérgyöngybab krémleves okés volt, a kruton két nagy szelet kenyeret jelent. A marinált lazacot már akkor megbánom, hogy rendeltem, amikor meglátom hogy néz ki, (tanyasi csirkelevest kellett volna), ízre pedig teljesen snassz, a ponzu szósz, a majonézes torma, és főleg a chillis kockára aprózott ananász teszi teljesen érthetetlenné a tálat. A főételek közül a malacrolád elmegy, bőre jól átsült, a húsa kissé ízetlen, "tarhonyarizottóval" és csúcsos káposztával. De a kettő közül még mindig ez a legjobb, a vörösboros szarvaspörkölt eszméletlenül rágós, vagy a bor nem volt elég savas vagy öreg volt ahús, vagy mindkettő. A juhtúrós dödölle inkább lenne sztrapacska, bár abból is csak egyszer ettem igazán jót még huszonhárom éve Salgótarjánban - nem igaz egyszer ettem Egerben is tizennyolc éve! A dödölle önmagában elég fojtós, de alapjában véve nem szívja fel eléggé a szaftot, szóval ezen a tálon azért lenne mit finomítani. Viszont a desszert az tökéletes, - emiatt a három csillag! Végre egy hely, ahol jól tudják elkészíteni a créme brulét, és kellően karamellizált az édesség teteje. Lehet inkább csak kávét és ilyet kellett volna fogyasztani.
Az egész helyből a legjobb, hogy vacsora után körbevezetnek minket a hotelben is, 17 szoba, egytől egyig nagyon takaros, a pince pedig eszméletlen hangulattal bír, ahol az egész helyiséget a vár falai alkotják, és még bortrezoruk is van. Szóval a helynek a hangulata tényleg páratlan.
Magyar Tibor
- Wednesday 24/04/2024