Április elején hallottam először a DiningCity-ről. Akkor egy budai étteremben ünnepeltük a házassági évfordulónkat egységáras fine dining fogásokkal. Mivel feliratkoztam a hírlevélre folyamatosan érkeznek az ajánlatok, így fiam 19. születésnapját is úgy döntöttünk, ezen módon ünnepeljük meg. A mostani két ajánlat egyike a már említett budai étterem volt, így a másikat választottam és foglaltam asztal 4 személyre: HIGH5 Bistro (Flow Hotel - Inárcs). Rákerestem a térképen és meglepődve láttam, hogy ez az M5-ös autópálya mellett van közvetlenül. Ismerős a hely, sokszor jártam arra a lehajtó felé, volt is ott valami nagy építkezés, de hogy ott lenne egy olyan étterem, ahol ilyen menü várna? Még kíváncsibb lettem.
Hétfőn este nyolcra érkeztünk, nagyon kedvesen fogadtak és az asztalunkhoz kísértek minket. Az erre az alkalomra összeállított menüsorról nem mondom, hogy azonnal tudtunk választani, viszont a személyzet nagyon készségesen válaszolta meg az összes kérdésünket.
Kezdésnek:
Görögdinnye gazpacho, feta, bazsalikom
- Paradicsom consommé, paradicsom terrine
- Vöröstonhal, ponzu, wakame
volt teríték számukra. Az ízek kavalkádja és harmóniája tökéletes hangulatot varázsoltak ehhez az ünnepi estéhez.
A főfogás:
- „Tojásos galuska”, szárított tojás, nyári szarvasgomba
- Kacsamell, párizsi gnocchi, meggy textúrák voltak.
Ám választhattunk volna még
- Rántott pacal, gribiche wakame-t,
- Csirke supreme, cukkini variációk, hollandi-t,
- Lazac, grillezett saláta, sáfrány, lazackaviár-t.
Nem csak a megkomponált látványvilág de az ízek is tökéletesen meg lettek komponálva. (A Lecsó című rajzfilm egyik jelenete jutott eszembe, ahogy csukott szemmel jómagam is egy összhangzást véltem felfedezni ebben a tányérnyi csodában.)
Jó lenne úgy befejezni, hogy az est befejezése, a korona az étkezésünkön a desszert volt, ám a:
- Kókusz, maracuja, fehércsoki és a
- Szarvasgombás csokimousse, meggy sorbet számunkra már túl gejl volt.
Ettől függetlenül elhatároztuk, hogy ide még visszatérünk, mert az egész Bisztro hangulata pont annyira volt fine dinig, mint amennyire családias.
Köszönjük az igazi VENDÉG LÁTÁST!
Balogh Attila Gábor
- Tuesday 18/06/2024