Ezer éve el akartam jutni a Hard Rockba, már a Vörösmarty minden zugában voltam, de itt még nem, és nagyon sok helyről hallottam, hogy a Signature Burgerjuk mennyire jó. Hogy mennyire jó, azt most se sikerült megtudni, mert az nem volt rajta az étlapon. Végül az idei étteremhét legnagyobb csalódása lett. Maga a hely sötét, amolyan tipikus 90-es évek hangulattal rendelkezik, mármint, hogy a zakós maffiózók, újgazdagok ilyen helyeken bonyolították kétes üzleteiket. Szük, kényelmetlen boxok, üvölt a zene, a srácok a bárban dobálják a mixert, és ötpercenként megkérdi három különböző pincér, hogy "minden rendben volt az ételekkel?" Miközben látszik, hogy nem is érdekli valójában, az egészenk borzalmasan mű hangulata van, én nem hiszem, hogy ez lenne a valódi amerikai életrézés. Na akkor nézzük minden rendben volt-e az ételekkel.
Az előételek közül a Wings a jobb, bár a barbecue szósz, ami mindent ápol és eltakar (értéket és hibát egyaránt) sokat dob rajta ez kétségtelen. Jó nagy adag, máshol ennyit raknak egy kosárba. A másik két előétel vegetáriánus, a Bruschetta ízetlen, és hideg, állítólag kézműves a kenyér, hiszem ha látom, mert ízre, állagra és kinézetre sokkal inkább közértes. Ráadásul egyenlőtlenül kevés a Wingshez képest, négy ujjnyi falat, látatlanban a Cézár jobbnak tűnik.
A főétel teljes kudarc, a sertésborda száraz, és agyonsütött, úszik a barbecueban, a speciális fűszerkeveréket sajnos agyonnyomja annyit öntöttek rá, de teljesen szét van száradva, pedig ebben az évben vagy négy helyen is ezt ettem. A sajtburger (ez is barbecues) egy átlag sajtburger, azért Budapest az elmúlt tíz évben garmadával termelt ki jobbnál jobb kézműves burgerezőket, burger láncokat, ahol ennek a feléért jobbat kapok, ezért minek jönnék ide? A sajttorta tizenkettő egy tucat, és MINI!!!! Az almás sütemény viszont valóban nagyon finom. Azért kapták az egyik csillagot, a másik meg Dórinak jár, amiért mentette a menthetőt. Mindehhez hozzájár, hogy a 04-es Dréher 2000, amiért kézműves sört kapni egy sarokkal arrébb, elképesztő turistacsapda ez a hely, és abból is a középszer. A brand miatt él még, meg azért, hogy egyértelműen a külföldieket célozta meg nem a Michelin kritikusait. Viszont adjuk meg ami a királyé, ezen a helyen valóban bele van építve az árba a szervízdíj, mert a 9900-as menün felül csak a két sört és az üdítőt fizettük.
Magyar Tibor
- Sunday 24/03/2024