Szerintem ez a hely közelebb áll a 4900-as kategóriához semmint a 6900-hoz. Volt egy érzésem, hogy inkább máshova megyek, de úgy voltam vele a puding próbája az evés. Amikor megláttam, hogy étterem ÉS pizzéria akkor már tudtam, hogy itt extrára nem számíthatok. A hely pizzákban erős a hangulata nem igazán az az olaszos, amit sugall a neve, viszont meglepő, hogy mennyi illusztris vendég megfordult itt. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a külső peremvidék egyik első nívósabb helye, és akkor finom voltam és cizellált. Nézzük a menüt: a kacsamáj nem rossz, kérésre kaptunk elegendő kalácsot mellé (pirított kaláccsal hozzák ki), ebbe már nem egy helyen még a Gundelben is belefutottam, hogy valamiért azt szeretnék, ha két szelet pirított valamire rákennék egy öklömnyi kacsa/libamájat. A szicíliai halleves inkább érdekes, valószínűleg ha nem mirelit lenne a kagyló (ami korcog helyenként), rák, tintahal akkor frissebb lenne, mindig elfelejtek magamra szólni, hogy halat, s mindenféle tengeri herkentyűt csak tenger melletti éttermekben szabad rendelni. A lazacsteak szerencsére telitalálat, ropog a bőre, omlós a húsa, nagyon kevés helyen lehet ilyen finomat enni, a legtöbbször teljesen íztelen, vagy akár még vizes is! Ellenben a papfojtó bélszín melléfogás, először is, a bélszín (ha ugyan az) nem érvényesül így a nudlik között, itt ott van benne hús is - de én vagyok a hülye, miért engedtem magam rábeszélni -, lakjál jól tésztával, aminek a közepe túlságosan is all dante lett. A meglepetés a vargánya a tésztán, mai valóban ízletes, de nem szerepelt a menün, hogy van, szóval egy darabig azt hittem a vega kaját kaptam, bélszín helyett. A desszertek közül a profiterol csalódás, a panna cotta viszont zseniális. Így összességben nagyon lutri, hogy mi sikerül jól. Engem nem győzött meg, de nem beszélnék le senkit arról, hogy betérjen ide, bár elzarándokolni érte valószínűleg fölösleges. A személyzet nagyon kedves volt és segítőkész.
Magyar Tibor
- Saturday 15/10/2022