A séf fantázia nélküli, közepes minőségben kivitelezett menüvel jelentkezett, az étterem alap hangulata teljesen megfelelő (lenne), viszont az unott és vendéglátós figyelmet nélkülöző kiszolgáló személyzet nem dobott rajta.
Cékla falafel tökéletes állagú, pont eltalált fűszerezésű volt, viszont mellékapott csicseriborsókrém egy naturális, semleges ízű "valami" volt, semmi vibrálás, semmi fantázia. Saláta összedobált, nem volt benne semmi játékosság (pl. céklacsíkokkal és céklás mártással máris adhatott volna neki egy játékosságot, ami kiegészítette volna az egyébként tényleg tökéletes cékla fasirtot.
Spárga krémlevesnél ugyanígy érezhető volt a trehány munka: kellemesen krémes és jellegzetes spárga íz helyett egy fáradt, inkább spenótra emlékeztető ízű levest kaptunk, a füstölt fürjtojásnak csak fehérjéje volt, füstölésnek semmi nyoma ízben.
Főételeknél ugyanez a kettősség kísért végig:
- A malaccsászár gyengén volt fűszerezve, a mellé kapott zelleres gratin adhatott volna neki játékosságot, de túl erős íze volt a zellernek, 50-50%ban krumplival elkészítve sokkal kellemesebb arányt adott volna (és persze melléképzelve egy megfelelően elkészített mártást... mert itt az ígéretes vörösboros mártást sajnos nem tudtam értékelni :(((
Tipikusan étlapon hangzatos ételek, de a kivitelezés mindenhol pongyola, némileg átgondolatlan, kifinomultságot és kreativitást nélkülöző, sajnos néhol még konyhatechnikában is hiányosságokat rejtő menüt kaptunk.
Mindenben az volt az ember érzése, hogy megúszós kaját kaptunk..
Desszert citromos-mangós krém piskótával. Papíron jó.
Valóságban a babapiskóta úgy, ahogy volt, keményen volt beleszúrva a mascarpones krémbe, a mangós ízt egy gyári öntet adta.
A pisztáciás tiramisu kifejezetten jó volt, az visszahúzta az egész értékelést a gyenge kategóriából, a tapasztalatlan / kreativitásban fejlődésre váróba.
Azért itt is volt benne egy teljességgel indokolatlan physalis (inka földicseresznye), aminek a pisztáciás-csokoládés ízvilághoz semmi köze nem volt.
Ez is amolyan tanácstalanságot tükrözött... enélkül tökéletes lett volna (legalább az egyik desszert), nagy kár ezekért a gyerek hibákért!
Remélem fejlődni fog a séf is és a kiszolgáló személyzet is, jelenleg sajnos csak egy közepes értékelés -- Ember nem közepes / gyenge értékelések miatt szokott étterembe járni. Kár... :'((
Ez így kihagyott lehetőség.
Bartha Endre
- 2025. április 27., vasárnap 19:48